Home VOORWOORD

WAAROM EEN VAKANTIE NAAR TSJECHIE


Krokonos Omgeving

Routes en vakantiewoning:
Cerveny Kostelec ligt op 840 kilometer van Hengelo (OV) en de reistijd is ongeveer 9 uur, waarbij de bestuurder kan kiezen tussen verschillende routes . Het vakantiehuisje , in het Tsjechisch chalaupa genaamd, is geschikt voor 8 personen en heeft 3 slaapkamers waarvan, ťťn grote en twee kleinere.

Cerveny Kostelec:
In 2001 zijn we met de verhuur van onze vakantiewoning begonnen en hebben jaarlijks ongeveer 20 tot 25 weken verhuurd. Een groot deel van onze gasten hebben hun avonturen aan het gastenboek toevertrouwd. Het dorpje Cerveny Kostelec heeft ongeveer 9.000 inwoners en heeft een aantal, zoals hierboven aangegeven, zeer goede en goedkope restaurants die op ongeveer 1.000 tot 1.200 meter van het vakantiehuisje liggen. Verder zijn op de plattegrond diverse instanties en algemene informatie over Cerveny Kostelec aangegeven.

Zomervakantie:
Tijdens uw zomervakantie kunt u kiezen tussen talloze bezienswaardigheden , waarbij een treinreis naar Praag met onze persoonlijk reisgids Ludwik Vladimir (0042-602-962-543) zeer aan te bevelen is. Als de temperaturen sterk oplopen kunt u een verfrissende duik nemen in het Rozko meer (verhuur van surfplanken en waterfietsen) dat op ongeveer 10 kilometer van Cerveny Kostelec ligt. Ook kunt u naar de gemeentelijke zwembaden van Trutnov of Nachod gaan, die beide enkele grote glijbanen hebben, waar de grote zonneweiden prachtig zijn onderhouden.

Wintersport:
In TsjechiŽ liggen bekende wintersport oorden als Spindleruv Mlyn en Janske Lazne op een half uurtje rijden van onze vakantiewoning. De hoogteverschillen zijn minder spectaculair als in de Alpen, maar ook hier zijn hoogteverschillen van 500 meter niet uitzonderlijk. Wintersport uitrusting is ter plekke te huren.

Vooral minder ervaren skiŽrs en gezinnen met kinderen kunnen hier uitstekend en nog steeds voor verbluffend lage prijzen hun eerste skilessen volgen. Deze worden veelal gegeven door studenten die uitstekend Duits en/of Engels spreken. Velen zijn u reeds voorgegaan om in TsjechiŽ van een fantastische wintersportvakantie te genieten.

We wensen u veel leesplezier toe.

FAM: WAGENAAR TEL: 0547-363664